Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Observator din partea CEC al Rusiei: fără încălcări și plângeri la referendum

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaРеферендумы о присоединении к России в ЛНР и ДНР
Референдумы о присоединении к России в ЛНР и ДНР - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2022
Abonare
Observatorul electoral rus a remarcat profesionalismul ridicat al comisiilor electorale de circumscripție din Republica Populară Donețk.
CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Plângeri, încălcări și observații în timpul procesului de vot în Republica Populară Donețk nu au fost înregistrate, a afirmat un observator internațional de la Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse la referendumul privind aderarea regiunii Donețk la Rusia Igor Sopov, transmite RIA Novosti.
"Am vizitat vreo 20 de secții de votare, în toate funcționarii electorali au fost pregătiți. Am urmărit cum se desfășoară pregătirile pentru referendum. Pentru sistemul electoral, acesta este un anumit test de maturitate, profesionalism, fac față. Nu am văzut încă niciun reproș, plângere, încălcare”, a spus Sopov la un briefing de presă.
Observatorul a remarcat profesionalismul ridicat al comisiilor electorale de sector din RPD.
În urma rezultatelor celor două zile de referendum, 55,5% dintre cetățeni au votat în RPD, 45,86% în RPL, 36,54% în regiunea Zaporojie și 31,79% în regiunea Herson, a declarat vicepreședintele Consiliului Coordonator de control al votului public de pe lângă Camera Civică a Federației Ruse, Alena Bulgakova.
„În Republica Populară Donețk, 55,5% dintre cetățeni au votat (în două zile), în Republica Populară Lugansk - 45,86% dintre cetățeni, în regiunea Zaporojie - 36,54% și 31,79% - în regiunea Herson" , - a declarat Bulgakova, fiind citată de RIA Novosti, la o conferință de presă a Centrului Public Situațional pentru Monitorizarea Referendumurilor din regiunile RPD, RPL, Zaporojie și Herson.
Referendumul pentru aderarea la Rusia a început vineri în Republicile Populare Doneţk şi Lugansk, precum şi în regiunile Herson şi Zaporojie. Votarea va continua timp de cinci zile, până pe 27 septembrie.
În regiunea Zaporijia, 93% dintre cei care au votat în prima zi de referndum s-au pronunțat pentru aderarea la Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2022
Rusia
Exit poll: 93% dintre locuitorii din regiunea Zaporojie au susținut intrarea în Rusia
Fluxul de știri
0