Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Exit poll: 93% dintre locuitorii din regiunea Zaporojie au susținut intrarea în Rusia

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaÎn regiunea Zaporijia, 93% dintre cei care au votat în prima zi de referndum s-au pronunțat pentru aderarea la Rusia
În regiunea Zaporijia, 93% dintre cei care au votat în prima zi de referndum s-au pronunțat pentru aderarea la Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2022
Abonare
Exit poll: în regiunea Zaporijia, 93% dintre cei care au votat în prima zi s-au pronunțat pentru aderarea la Rusia
CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Marea majoritate a alegătorilor care au participat la referendumul din regiunea Zaporojie în prima zi au votat pentru reunificarea cu Rusia, reiese din rezultatele unui exit-poll realizat de Institutul Republican de Cercetări Politice și Sociologice din Crimeea.

„Din cei care au votat la referendum și au răspuns la întrebare, 93 la sută s-au pronunțat pentru intrarea regiunii Zaporojie în componența Federației Rusă; șapte la sută susțin statutul de regiune ce face parte din componența Ucrainei”, constată cercetarea sociologică, care este citată de RIA Novosti.

Institutul a precizat că sondajul în afara secțiilor de votare a fost efectuat prin apeluri telefonice. La ea au participat 500 de respondenți.
Referendumul privind aderarea la Rusia a început în dimineața zilei de 23 septembrie în regiunile Zaporojie și Herson, precum și în republicile populare Donețk și Lugansk. Au fost alocate cinci zile pentru exprimarea voinței - până pe 26 septembrie se va desfășura votul la ieșirea cu urna și la domiciliu, iar secțiile de votare staționare se vor deschide pe 27 septembrie.
Oamenii s-au adresat autorităților din regiuni cu inițiativa de a organiza imediat un plebiscit. Potrivit reprezentanților republicilor și regiunilor, aderarea la Rusia le va asigura integritatea teritorială și va restabili dreptatea istorică. În opinia lor, acest lucru este vital în contextul actelor permanente de teroare ale autorităților naționaliste din Ucraina și ale țărilor NATO care furnizează arme pentru uciderea civililor.
Vladimir Putin a spus că Rusia va sprijini decizia care va fi luată de locuitorii din Donbas și din teritoriile eliberate.
Macron - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Internațional
Macron: Democrațiile liberale au ajuns într-o criză globală
Fluxul de știri
0