Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron: Democrațiile liberale au ajuns într-o criză globală

© Sputnik / Rodion ProcaMacron
Macron - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Abonare
Macron a vorbit despre criza democrațiilor liberale, cauzată de presiunea asupra societăților deschise.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Președintele francez Emmanuel Macron, citat de CNN, a vorbit despre „criza a democrațiilor” la nivel global, provocată, potrivit lui, de „presiunea continuă asupra societăților deschise”.
„Cred că avem o mare criză a democrațiilor, a celor pe care eu le-ași numi democrații liberale. Trebuie să recunoaștem asta. De ce? În primul rând, pentru că societățile deschise, democrațiile deschise și pe deplin cooperante, pun presiune asupra poporului vostru. Asta Ie poate destabiliza", a declarat Macron pentru CNN.
El crede că presiunea suportată în ultima vreme de societățile deschise determină criza clasei de mijloc.
„De aceea trebuie să vorbim întotdeauna clar despre respectul față de dorințele oamenilor, despre liniile directoare ale clasei de mijloc, despre tot progresul atins de democrațiile noastre, care sunt acceptă culturi diferite, care sunt deschise și cooperante. Este o chestiune de echilibru”, a adăugat el.
Nu este prima dată când Macron atrage atenția asupra problemelor structurale ale societății occidentale. La sfârșitul anului 2019, într-un interviu pentru The Economist, el a spus că NATO și-a pierdut complet coordonarea în cadrul uniunii, ceea ce poate fi descris ca o „moarte cerebrală”.
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Politică
Macron vrea să umple satele Franței cu migranți
Fluxul de știri
0