Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Directorul Băncii Mondiale riscă demiterea

© AFP 2022 / KAREN BLEIERSigla Băncii Mondiale
Sigla Băncii Mondiale - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A comis ”crima” de a nu fi conform cu ideologia la modă și pentru asta I se cere demisia. Directorul Băncii Mondiale a negat „adevărul” ecologist cu privire la încălzirea globală și acum suportă consecințele.
CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Directorul Băncii Mondiale, David Malpass este aspru criticat pentru că nu a recunoscut ”rolul” combustibililor fosili în încălzirea globală.
Deși Malpass nu are intenția de a demisiona, ba chiar și-a schimbat substanțial discursul, pentru a reveni în albia corectitudinii politice oficiale cu privire la climă, există tot mai multe solicitări în acest sens venite nu doar din partea activiștilor ecologiști ci și din pricina unor instituții politice.
Pentru a încerca să mai reducă presiunea, Malpass a încercat să își schimbe discursul. Într-o notă adresată personalului și la televiziunea CNN, el spune că „ este clar că emisiile de gaze cu efect de seră provin din surse create de om, inclusiv combustibili fosili (…), utilizări agricole, industriale. Așa că muncim din greu pentru a schimba asta ”
Chiar Casa Albă a ținut să precizeze că nu este de acord cu pozițiile lui Malpass și că are așteptări că Banca Mondială va fi ”o forță motrice internațională în ceea ce privește criza climatică”.
Malpass a fost numit în conducerea Băncii Mondiale în 2019, fiind un apropiat a fostului președinte al SUA, Donald Trump.
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Internațional
Zelenski supărat pe Israel
Fluxul de știri
0