Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski supărat pe Israel

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Abonare
Zelenski e supărat pe Israel din pricina României. Discuțiile dintre miniștrii Apărării din Israel și România cu privire la o posibilă achiziție de armament de către România, au iritat pe liderul de la Kiev.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. România, dădea pe surse presa israeliană, este pe cale să devină prima țară europeană care va achiziționa ”Iron Dome”, celebrul sistem anti-rachetă al Israelului. Acest lucru nu poate decât să deranjeze Ucraina, care a solicitat ajutor militar din partea Israelului fără să primească ceva consistent.
”Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, nimic, zero… Eu înțeleg că ei trebuie să își apere propriul pământ, dar am primit informații că Israelul își exportă armele în alte țări”, a spus șeful regimului de la Kiev, într-un interviu acordat cotidianului ”Ouest-France”.
Zelenski a mai spus că a solicitat explicit ajutor de la conducerea Israelului, însă acesta nu a făcut nimic în acest sens. ”De ce nu ne-ar da apărare antiaeriană?”, s-a întrebat liderul de la Kiev.
Acesta suspectează ”influența Rusiei asupra Israelului”, influență care i-ar afecta independența, rede Zelenski.
Totuși, departe de nu a nu le da nimic, israelienii au trimis armatei ucrainene, mai multe mii de căști de protecție.
copii - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Societate
Decis! Toți copiii până la doi ani vor primi indemnizații de 1 000 de lei
Fluxul de știri
0