Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comisia Europeană îi amenință pe italieni: votează ”cum trebuie” sau rămân fără bani

© AP Photo / Virginia MayoUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Europeană amenință Italia: dacă nu votează conform cu ideologia UE, va fi sancționată. Acesta pare mesajul transmis de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaintea alegerilor din Peninsulă.
CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Aceasta a dat de înțeles că pur și simplu Comisia Europeană va încerca să șantajeze prin intermediul fondurilor europene, politica guvernelor din statele unde electoratul a votat sau va vota partide sau coaliții de guvernare conservatoare și suveraniste, străine de ideologia birocraților de la Bruxelles.
”Vom vedea rezultatul votului în Italia. Au fost și alegeri în Suedia. Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă, avem instrumente, ca în cazul Poloniei și al Ungariei”, a spus președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, răspunzând la o întrebare în timpul unei conferințe de la Universitatea Princeton.
În Italia urmează alegeri parlamentare anticipate iar câștigătorul prognozat este o coaliție conservator-suveranistă, alcătuită din partidele Frateli d Italia, condus de Giorgia Meloni, Lega Nord, dar și partidul lui Berlusconi, Forța Italia.
Cele trei partide au reacționat vehement la amenințarea deloc voalată a lui von der Leyen. Matteo Salvini, liderul Lega Nord a spus că declarația ”a fost o amenințare dezgustătoare și arogantă”, iar europarlamentari italieni au interpelat Comisia Europeană pe tema acestei declarații.
Matteo Salvini - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Internațional
Salvini vrea să o dea jos pe Ursula după ce aceasta a ameninţat Italia
Fluxul de știri
0