Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis! Toți copiii până la doi ani vor primi indemnizații de 1 000 de lei

© Sputnik / Anatolii Kiriakcopii
copii - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De la 1 octombrie, indemnizații de 1000 de lei pentru toți copiii până la vârsta de doi ani.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. De la 1 octombrie, copiii în vârstă de până la doi ani vor primi indemnizații lunare de 1000 de lei, indiferent dacă părinții sunt sau nu asigurați în sistemul de asigurări sociale de stat. Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Legii privind prestațiile sociale pentru copii.
Potrivit legii, în cazul persoanelor neasigurate care beneficiază actualmente de indemnizație pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani, în cuantum de 740 lei lunar pentru fiecare copil, această indemnizație se va majora cu 260 lei. Iar persoanele asigurate care actualmente beneficiază de indemnizație în cuantum de 30% din baza de calcul stabilită conform Legii privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale vor primi 1000 lei lunar suplimentar.
"Prin modificările operate recent la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, în vederea realizării măsurii propuse, au fost prevăzute mijloace bănești în mărime de 76 321,0 mii de lei pentru aproape 63 de mii de beneficiari, pentru perioada de până la finele anului curent", anunță serviciul de presă al Parlamentului.
Proiectul mai conține reglementări privind achitarea prestațiilor pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor plasați în servicii de tutelă/curatelă, asistență parentală profesională și casă de copii de tip familial. De asemenea, începând cu 1 octombrie 2022, se va majora până la 500 de lei și indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină.
Proiectul de lege a fost votat de toți deputații prezenți la ședința plenară de joi.
Ziua Independenței – 27 august 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2022
Editoriale
Neadevăruri, falsuri și minciuni sfruntate – discursul Maiei Sandu la ONU
Fluxul de știri
0