Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Referendum de aderare la Rusia: Prezența la vot și prima zi de votare

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaГолосование на референдумах о присоединении к РФ в Москве
Голосование на референдумах о присоединении к РФ в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele la vot din prima zi a referendumului privind aderarea republicilor RPD și RPL și regiunilor Zaporojie și Herson la Rusia.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Potrivit primelor date preliminare oferite de CEC, pentru prima zi de referendum în republicile Populare Lugansk și Donețk și regiunile Herson și Zaporojie de aderare la Federația Rusă, prezența la vot a fost următoarea.
regiunea Herson - 15,31%;
regiune Zaporojie - 20,52%;
RPL - 20,52%;
RPD - 26,54%.
Procesul de votul în republicilor RPD și RPL și regiunilor Zaporojie și Herson a început la ora 08:00, procesul de exprimare a votului cetățenilor din RPD de pe data de 23 septembrie a fost monitorizat de aproximativ 130 de observatori străini. În regiunea Herson, procecesul de votare a fost urmărit de observatori din Statele Unite și Franța.
Și la Moscova au fost deschise peste 15 secții de votare pentru referendum. Aseară, în centrul capitalei Ruse a fost organizat un miting-concert în susținerea referendumului "Nu-i lăsăm pe ai noștri". Potrivit oamenilor legii, la eveniment au participat peste 50 de mii de oameni. Astfel de concerte au fost organizate și în alte regiuni din Federația Rusă.
Referendum - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Rusia
Referendum în RPD și RPL, Zaporojie și Herson: Care este prezența la vot
Fluxul de știri
0