Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Referendum în RPD și RPL, Zaporojie și Herson: Care este prezența la vot

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaReferendum
Referendum - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Abonare
Astăzi are loc referendum în republicile Populare Lugansk și Donețk și regiunile Herson și Zaporojie. Iată care este prezența la vot.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Centrul integral rusesc pentru studiul opiniei publice, VTsIOM, a prezentat datele unui sondaj comandat de Institutul de Experți pentru Cercetări Sociale, efectuat în rândul locuitorilor din republicile Populare Lugansk și Donețk și regiunile Herson și Zaporojie, cu privire la referendumul de aderare la Rusia.
Potrivit wciom.ru, majoritatea locuitorilor din republicile Populare Lugansk și Donețk și regiunile Herson și Zaporojie, care au fost chestionați, și-au declarat intenția de a participa la referendum. Cei mai mulți și-au arătat intenția din republicile Populare Lugansk și Donețk - 87% fiecare regiune. În regiunea Zaporojie - circa 80 la sută, iar în regiunea Herson - 69%.
Majoritatea absolută a locuitorilor chestionați din RPD și RPL, care și-au arătat intenția de a participa la referendum, au anunțat că sunt pentru aderarea republicilor la Federația Rusă. Potrivit sursei citate, asta constituie 97% din fiecare republică. Alte 3% din cei chestionați au răspuns că este dificil de a da un răspuns sau sunt nehotărâți.
Și locuitorii chestionați din regiunile Zaporojie și Herson, care și-au arătat intenția de a participa la referendum, au spus că susțin aderarea regiunilor la Federația Rusă. În regiunea Zaporojie s-au arătat pentru - 87 la sută dintre respondenți, iar în regiunea Herson - 89 %. Alte 2% spun că sunt contra unei astfel de decizii, 9% încă nu s-au hotărât, iar 11 la sută au spus că le este greu să răspundă.
Referendum - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Rusia
A început referendumul privind aderarea RPD și RPL la Rusia
Fluxul de știri
0