Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii vor putea călători fără vize în Qatar

© Sputnik / Mihai Carauspasaport
pasaport - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățenii Republicii Moldova nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statul Qatar.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Ratificarea Acordului încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statutului Qatar cu privire la abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii de pașapoarte ordinare a fost adoptată de Parlament. Pentru această inițiativă au votat 86 de deputați.
Astfel, deținătorii de pașapoarte ordinare vor putea intra, tranzita sau se vor putea afla pe teritoriul Statului Qatar sau al Republicii Moldova pentru o perioadă de până la 90 de zile, în decurs a 180 de zile. Condiția este ca scopul șederii să fie turism, tranzit sau interes de afaceri. Totodată, persoanele care planifică să depășească acest termen vor trebui să obțină o viză de lungă ședere.
Potrivit autorilor, abolirea regimului de vize va avea drept rezultat majorarea fluxului de cetățeni moldoveni și qatarezi, care vor să călătorească, iar acest lucru va contribui la dezvoltarea cooperării reciproce pe toate dimensiunile și va impulsiona schimburile comerciale bilaterale.
Până în prezent, țara noastră a semnat cu Statul Qatar 13 acorduri bilaterale, care vizează călătoriile reciproce pentru titularii pașapoartelor diplomatice și speciale, promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, cooperarea în domeniul economic, comercial și tehnic etc.
Ziua Independenței – 27 august 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2022
Editoriale
Neadevăruri, falsuri și minciuni sfruntate – discursul Maiei Sandu la ONU
Fluxul de știri
0