Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ungaria: referendum contra sancțiunilor impuse Rusiei

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKDrapelul Ungariei arborat în fața clădirii Parlamentului, Budapesta
Drapelul Ungariei arborat în fața clădirii Parlamentului, Budapesta - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Abonare
Și Ungaria vrea referendum pe tema sancțiunilor impuse Rusiei. Majoritatea parlamentară de la Budapesta dorește consultarea cetățenilor cu privire la oportunitatea politicii de sancțiuni.
BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik, Bogdan Duca. După ce Viktor Orban și diverși oficiali guvernamentali nu și-au ascuns criticile față de politica de sancțiunile impuse de UE, Federației Ruse, acum apelează la consultarea cetățenilor, pentru a veni cu argumentul democratic în fața presiunilor de la Bruxelles.
Conform oficialilor maghiari, toate sancțiunile au un efect de boomerang, care afectează grav viețile cetățenilor europeni. UE aplică sancțiuni masochiste, care afectează mai mult pe cetățenii Uniunii decât Federația Rusă.
Máté Kocsis,și István Simicskó, liderii grupurilor parlamentare Fidesz și KDNP, partidele de guvernământ de la Budapesta, au solicitat organizarea unui referendum prin care să se solicite părerea cetățenilor cu privire la sancțiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană.
Potrivit celor doi politicieni, politicienii europeni trebuie să fie convinși că aceste sancțiuni trebuie să fie ridicate, iar consultarea națională poate fi un argument democratic imbatabil.
Ulterior, dacă va fi necesar, vor putea chiar să adopte o rezoluție parlamentară pe baza rezultatelor consultării naționale, a mai spus inițiatorii.
Acum câteva zile, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, atrăgea atenția că pur și simplu UE trebuie să înceteze și să se gândească la ”pachetul” numărul 8 de sancțiuni impuse Rusiei.
Referendum - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Rusia
Referendum în RPD și RPL, Zaporojie și Herson: Care este prezența la vot
Fluxul de știri
0