Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A început referendumul privind aderarea RPD și RPL la Rusia

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaReferendum
Referendum - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În această dimineață, la ora 08:00, în RPD și RPL a început referendumul de aderare la Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. În republicile Populare Lugansk și Donețk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie, au început referendumul de aderare la Rusia. Toate buletinele de vot au fost transmise secțiilor de votare, scrie RIA Novosti.

"Astăzi, la ora 08:00, ora Moscovei, a început procesul referendumului privind aderarea la Federația Rusă. Votul are loc în format stabilit anterior pe întreg teritoriul controlat de autoritățile din Republică", a declarat reprezentantul CEC din RPD, Vladimir Vîsoțkii.

Amintim că referendumul privind aderarea RPD și RPL la Rusia are loc în perioada 23-27 septembrie.
Parlamentele RPL și RPD au venit cu inițiativa de a organiza imediat votul pentru aderarea republicilor din Donbas la Rusia. Această solicitare a fost adresată șefilor regiunilor, Leonid Pasecinik și Denis Pușilin.
La mijlocul lunii februarie, liderii Republicilor Populare Lugansk și Donețk au cerut Rusiei să le recunoască independența. Pe 21 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul prin care recunoaște independenţa regiunilor din estul Ucrainei.
Специальная военная операция - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Editoriale
Referendumul privind aderarea la Rusia: Occidentul a uitat de arma principală a Moscovei
Fluxul de știri
0