Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A șasea zi de proteste în Capitală, organizate de opoziție

© Sputnik / Osmatescoprotestatari
protestatari - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Abonare
Protestul organizat de Partidul Șor continue în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Astăzi este a șasea zi de când manifestanții protestează în regim non-stop în centrul Capitalei, unde și-au improvizat propriul din corturi Orășelul Schimbării.
Organizatorii protestului sunt reprezentanții Partidul "ȘOR", care spun că "oamenii nu vor renunțe la protestele pașnice până nu vor fi anunțate alegeri parlamentare anticipate și aleasă o guvernare căreia să-i pese de oameni și de problemele lor".
Ieri, liderul Partidul "ȘOR", Ilan Șor, a ieșit într-o videoconferință unde a declarat că intenționează să aducă la protest până la 100 de mii de oameni. Aceștia își propun ca duminică, 25 septembrie, să iasă din nou în fața Președinției.
O nouă acțiune de protest în masă este programată pentru 25 septembrie în fața reședinței Președintelui Republicii Moldova și a Parlamentului.
Protestatarii au mai instalat 80 de corturi în fața Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Politică
Protestatarii au mai instalat 80 de corturi în fața Parlamentului
Amintim că duminică a avut loc un protest pe principala arteră a municipiului Chișinău – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, blocând circulația rutieră, în spațiul dintre Parlament și Președinție.
Potrivit Poliției Republicii Moldova, la protestul de ieri au participat în jur de 6 500 de cetățeni, iar organizatorii protestului anunță că au fost prezenți un număr mai mare de manifestanți, în jur de 9 500.
O nouă zi de proteste ale opoziției în „Orășelul Schimbării” de la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Video
O nouă zi de proteste ale opoziției în „Orășelul Schimbării” de la Chișinău
Fluxul de știri
0