Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii au mai instalat 80 de corturi în fața Parlamentului

© Sputnik / Rodion ProcaProtestatarii au mai instalat 80 de corturi în fața Parlamentului
Protestatarii au mai instalat 80 de corturi în fața Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Abonare
Manifestanții care protestează în regim nonstop în centrul Capitalei au mai instalat astăzi 80 de corturi în fața Parlamentului. În total, acolo sunt deja instalate peste 200 de corturi.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Președintele raionului Orhei, Dinu Țucrcanu, a declarat că organizatorii au anunțat presa din timp (ieri, în cadrul unei conferințe de presă) ca jurnaliștii să vină să monitorizeze instalarea corturilor, dat fiind că până acum autoritățile, în persoana polițiștilor, au interzis acest lucru, deși era o acțiune perfect legală.
“Am inițiat pentru astăzi un eveniment special dedicat instalării acestor corturi, cu toate că juridic nu ar fi existat necesitatea acestui eveniment special fiindcă în declarația prealabilă pe care am depus-o la Primăria municipiului Chișinău este prevăzut regimul nonstop al acestor proteste până în data de 31 decembrie 2022. Deci până în această zi noi avem legalitatea aflării noastre aici, în acest spațiu și, în acest sens, legislația în vigoare ne permite instalarea construcțiilor temporare, inclusiv a acestor corturi”, a declarat Dinu Țurcanu.
După protestul de masă de duminică, manifestanții au reușit să instaleze ziua 20 de corturi, după care seara, după îndelungi negocieri cu poliția și după ce am fost intimidați de către mascați, totuși am reușit să mai instalăm încă 100 de corturi. De duminică până astăzi poliția a refuzat categoric să permită instalarea contrucțiilor temporare și de aceea au considerat de cuviință să facă public acest procedeu democratic.
La eveniment au participat și deputații fracțiunii Șor care au depus declarația prealabilă cu privire la desfășurarea acțiunii de protest nonstop în fața Legislativului.
Fluxul de știri
0