Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Putin s-a adresat națiunii și a semnat decretul de mobilizare parțială

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că a semnat decretul de mobilizare parțială a cetățenilor ruși, în adresarea sa către națiune.
Liderul rus s precizat că vor fi supuși mobilizării doar acei cetățeni care au satisfăcut serviciul militar și acum sunt în rezervă.
„Pentru a ne proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială, pentru a asigura siguranța oamenilor și a oamenilor noștri pe teritoriile eliberate, consider necesar să sprijin propunerea Ministerului Apărării și a Cartierului General de a efectua mobilizare parțială în Federaţia Rusă”, a spus Putin.
Vladimir Putin a precizat că decret privind mobilizarea parțială prevede și acțiuni suplimentare de asigurare a securității statului.
“Voi mai preciza că decretul privind mobilizarea parțială prevede măsuri suplimentare privind asigurarea comenzilor de stat în domeniul apărării”, a declarat Putin în adresarea sa către națiune.
În același context, liderul rus a mai spus că Rusia va folosi toate mijloacele de care dispune pentru a-și asigura integritatea teritorială.
"În cazul amenințării integrității teritoriale a țării noastre, pentru a proteja Rusia și oamenii noștri, cu siguranță, vom folosi toate mijloacele de care dispunem. Acesta nu este un bluf", a spus Putin în contactul cu rușii.
Potrivit lui Putin, cetățenii ruși pot fi siguri că integritatea teritorială a Rusiei, independența și libertatea lor vor fi asigurate cu „toate mijloacele noastre pe care le avem”.
În adresarea sa către națiune, președintele rus Vladimir Putin a mai spus că obiectivul Occidentului este de a slăbi și distruge Rusia, iar liderii occidentali spun deja cu voce tare acest lucru.
După ce regimul de la Kiev a abandonat public calea soluționării pașnice a problemei Donbas-ului și și-a anunțat pretenția de a deține arme nucleare, a devenit clar că noua ofensivă era inevitabilă. După care ar fi urmat un un atac asupra Crimeei – adică asupra Rusiei.
În aceste condiții, decizia de a începe operațiunea specială de anticipare a fost singura soluție posibilă, a subliniat Putin. Eliberarea întregului teritoriu al lui regiunii Donbas rămâne un obiectiv neschimbat.
„Republica Populară Lugansk este aproape complet curățată de neonaziști. Luptele din Republica Populară Donețk continuă. Aici, în opt ani, regimul de ocupație din Kiev a creat o linie profund eșalonată de fortificații pe termen lung. Asaltul lor frontal ar fi provocat pierderi grele, astfel încât unitățile noastre, precum și unitățile militare ale republicilor din Donbas, acționează sistematic, în mod competent, folosesc tehnica militară, au grijă de trupă și pas cu pas eliberează pământul Donețkului”, a declarat Putin.

Rusia îi va susține pe locuitorii din Donbas și teritoriile eliberate

Politica de intimidare și teroare a regimului de la Kiev adoptă forme din ce în ce mai groaznice și barbare, sunt intensificate represiunile împotriva cetățenilor din întreaga Ucraină, a menționat Putin. În astfel de condiții, Rusia va susține decizia pe care o vor lua locuitorii din Donbas și din regiunile Zaporojie și Herson despre viitorul lor.
„Nu putem, nu avem niciun drept moral de a le cedăm oamenii apropiați nouă să fie sfâșiați de călăi, nu putem să nu răspundem la dorința lor sinceră de a-și determina ei înșiși soarta, parlamentele republicilor poporului din Donbas, precum și administrațiile militar-civile ale regiunilor Herson și Zaporojie au decis să desfășoare referendumuri cu privire la viitorul acestor teritorii și s-au adresat nouă, Rusiei, cu o solicitare de a susține un astfel de pas".
Amintim că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat astăzi, în adresarea sa către națiune, că a semnat decretul de mobilizare parțială a cetățenilor ruși.
Специальная военная операция - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Editoriale
Referendumul privind aderarea la Rusia: Occidentul a uitat de arma principală a Moscovei
Fluxul de știri
0