Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Italia ar putea veni în ajutorul suveranităţii Ungariei

© Fotolia / fabiomaxL'Altare della Patria a Roma
L'Altare della Patria a Roma - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Giorgia Meloni, favorită la alegerile legislative din 25 septembrie din Italia, a criticat propunerea Bruxelles-ului de a suspenda finanțările pentru Ungaria, ceea ce înseamnă că, dacă va deveni premier, Ungaria va avea sprijinul Italiei în disputa cu eurocraţii
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Ungaria ar putea avea un sprijin puternic în Italia în disputa cu Bruxelles-ul după alegerile legislative din Peninsulă.
Comisia Europeană a propus duminică statelor membre să suspende finanțări europene de 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria, din cauza riscurilor legate de corupție, așteptând aplicarea de reforme.
Însă partidul Giorgiei Meloni, Fratelli d'Italia, are legături strânse cu prim-ministrul ungar, Viktor Orban, şi îşi face o campanie de succes cu un program suveranist care cere "o Europă diferită", cu mai multe puteri pentru statele membre.
Astfel, Meloni a cerut "ca națiunile europene să se apropie în loc să fie distanțate și divizate folosindu-se problema statului de drept ca armă ideologică pentru a-i lovi pe cei care nu sunt considerați aliniați".
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Moldova și Rusia
Putin a numit Rusia garant al reglementării în Transnistria
De asemenea, Giorgia Meloni a criticat politica Bruxelles-ului față de Polonia, și ea acuzată de Bruxelles de încălcarea statului de drept.
Fratelli d'Italia este partidul dominant al unei coaliții care include și Liga lui Matteo Salvini și partidul conservator Forza Italia al lui Silvio Berlusconi.
Potrivit ultimelor sondaje autorizate înaintea scrutinului, această coaliție este considerată în frunte cu 46% din intențiile de vot.
Fluxul de știri
0