Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Putin a numit Rusia garant al reglementării în Transnistria

© Sputnik / Mihai CarausTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Abonare
Putin: Rusia acționează în Transnistria în baza acordurilor încheiate cu Moldova.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Rusia se prezintă ca garant al reglementării transnistrene, acționează în strictă conformitate cu acordurile încheiate cu partea moldovenească, cooperarea cu Moldova răspunde intereselor popoarelor celor două țări, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
„Suntem convinși că dezvoltarea cooperării dintre Rusia și Moldova, care ne este apropiată istoric, pe principiile pragmatismului și beneficiului reciproc răspunde intereselor fundamentale ale popoarelor celor două țări. Rusia a acționat și continuă să acționeze ca garant al reglementării transnistrene. Apropo, și în chestiunile de securitate energetică a Moldovei noi acționăm în strictă conformitate cu toate acordurile care au au la bază propunerile părții moldovenești”, a spus Putin în cadrul ceremoniei de înmânare a scrisorilor de acreditare de către ambasadorii străini.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Rusia
Putin anunță mișcarea lumii spre multipolaritate
Fluxul de știri
0