Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu și Popescu vor participa la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU

© Sputnik / Caraus MihaiDrapel
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Abonare
Maia Sandu și Nicu Popescu au mers la New York unde vor participa la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își începe astăzi vizita de două zile la New York, SUA, unde se află pentru lucrările celei de-a 77-a Adunări Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).
Potrivit instituției prezidențiale, în prima parte a zilei, șefa statului va participa la sesiunea de inaugurare a dezbaterilor din cadrul Adunării Generale, după care se va întâlni cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres.
Pe parcursul zilei, Sandu va participa la conferința „Democracy delivers”, organizată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Ulterior, șeful statului se va adresa invitaților prezenți la evenimentul „Educația în mișcare”, organizat de Clinton Global Initiative.
De asemenea, potrivit Președinției, Maia Sandu va avea întrevederi bilaterale cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, și Administratoarea USAID, Samantha Power.
La New York, Sandu a mers luni seara după ce a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Pe o rețea de socializare, Maia Sandu a publicat o fotografie în care apare în același avion ce se îndrepta spre New York alături președintele Estoniei Alar Karis, președintele Poloniei Andrzej Duda și Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2022
Politică
VIDEO - Maia Sandu a fost prezentă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
În SUA, pentru a reprezenta țara la ONU alături de Sandu a mers și vicepremierul Nicu Popescu.
„În cadrul reuniunii care promovează o diplomație multilaterală eficientă, delegația națională va discuta despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra regiunii, contribuția țării noastre la stabilitatea regională și agenda de reforme în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat emis de Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Potrivit ministerului de resort, agenda lui Popescu include un șir de întrevederi bilaterale cu miniștri de externe și înalți oficiali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Asia.
Președintele rus Vladimir Putin și secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri politice și consolidarea păcii, Rosemary DiCarlo, după reuniunea Consiliului șefilor statelor membre OCS - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Rusia
Putin a discutat cu secretarul general adjunct al ONU după întâlnirea OCS
Fluxul de știri
0