Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

VIDEO - Maia Sandu a fost prezentă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

© Sputnik / OsmatescoМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2022
Abonare
Maia Sandu se află astăzi la Londra unde participă la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a,
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, participă astăzi la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. Șeful statului este însoțit de consilierul responsabil de politici externe, Cristina Gherasimov.
Din imagini se observă că, atât Maia Sandu, cât și Cristina Gherasimov sunt îmbrăcate în ținute de culoare neagră și au câte o pălărie mică și elegantă pe cap.
Ulterior, pe o rețea de socializare, Sandu a scris că fiind prezentă la funeraliile Reginei, a adus un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova.
"Viața Reginei Elisabeta a II-a ne oferă un exemplu ilustrativ de devotament și slujire poporului - slujire profund apreciată și respectată. Prin exemplul său, suverana inspiră, astăzi, oameni de stat, funcționari și demnitari din întreaga lume", a scris Maia Sandu.
Tot astăzi, la Londra, președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Nadhim Zahawi, Cancelarul Ducatului de Lancaster, ministrul britanic pentru Egalitate și Relații Interguvernamentale. Oficialii au discutat despre securitatea regională și despre provocările cărora trebuie să le facă față Republica Moldova și întreg continentul european din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.
"Șefa statului a menționat că scopul autorităților de la Chișinău este să mențină pacea și stabilitatea în țară, și să asigure reziliența economiei și a cetățenilor în condițiile crizei energetice, tot mai accentuată odată cu apropierea iernii. La fel, interlocutorii au discutat posibilități de cooperare în domeniile energetic, pentru combaterea dezinformării și a propagandei, reformarea justiției și lupta cu corupția", anunță administrația prezidențială.
Regina Elisabeta a II-a - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Internațional
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit
Fluxul de știri
0