Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Referendumul privind aderarea DPR și LPR la Rusia va avea loc în perioada 23-27 septembrie

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Abonare
Referendumul privind aderarea DPR și LPR la Federația Rusă va avea loc în perioada 23-27 septembrie.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Votul în republicile populare Donețk și Lugansk privind aderarea la Rusia va avea loc în perioada 23-27 septembrie, a declarat liderul DPR Denis Pușilin, scrie RIA Novosti.
Potrivit președintelui Consiliului Popular al Republicii Lugansk, Denis Miroșnicenko, cetățenilor li se va adresa următoarea întrebare: „Sunteți de acord cu intrarea LPR în Federația Rusă ca subiect al Federației Ruse?”.
Camerele publice ale LPR și DPR au venit cu inițiativa de a organiza imediat votul pentru intrarea republicilor din Donbass în Rusia. Cu o astfel de solicitare s-au îndreptat către șefii regiunilor Leonid Pasecinik și Denis Pușilin.
La mijlocul lunii februarie, liderii Republicilor Populare Lugansk și Donețk au cerut Rusiei să le recunoască independența. Pe 21 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul prin care recunoaște independenţa regiunilor din estul Ucrainei.
secretarul Centrului pentru Ucraina și Belarus a Universității de Stat din Moscova, Bogdan Bezpalko - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Analize și opinii
Expert: Recunoașterea RPD și RPL de către Moscova – o nouă realitate geopolitică
Fluxul de știri
0