Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestul în „Orașul Schimbării”, continuă: Protestăm pașnic, este dreptul nostru

© Sputnik / Дмитрий ТереховProtest în centrul Capitalei
Protest în centrul Capitalei - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Abonare
Un nou protest a avut loc în această după amiază în orășelul improvizat de corturi din apropierea clădirii Parlamentului din centrul Capitalei.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Oamenii care protestează în „Orășelul Schimbării” instalat în fața Parlamentului se exprimă pașnic, fără a încălca legea, ordinea publică și fără a manifesta agresivitate sau violență.
„Este trist să afirm că unii polițiști abuzează de poziție și încalcă legea. Suntem pentru cooperare, dar vedem că ei (polițiștii) execută ordinile ilegal”, a spus în discursul său Radu Bușilă, primarul comunei Piatra din raionul Orhei.
Totodată, acesta a făcut apel la polițiști cu cererea de a nu da ordine ilegale, deoarece în consecință suferă cetățenii de rând.
„Aici există mai multă poliție decât protestatari”, a spus Bușilă.
Protestatarii au remarcat că populația Moldovei și-a pierdut de mult încrederea în oamenii legii, amintind de dreptul fundamental șu democratic al fiecărei om pentru a protesta pașnic.
De asemenea, cei prezenți la protest au menționat că ei au venit să protesteze pașnic și nu intenționează să încalce legea prin acțiunile lor. Aceștia și-au arătat îngrijorarea cu privire la posibile provocări.
„Sunt oameni care vin să provoace și incidentul din această dimineață s-ar putea întâmpla din nou. Și este extrem, extrem de neplăcut. Noi am venit aici pentru a fi ascultați”, a declarat vicepreședintele raionului Orhei, Marina Cravcenco.
protest - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Politică
Ziua 3 de protest: Partidul Șor anunță instalarea a noi corturi, poliția reclamă încălcări
Amintim că
Fluxul de știri
0