Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ziua 3 de protest: Partidul Șor anunță instalarea a noi corturi, poliția reclamă încălcări

© Sputnik / Osmatescoprotest
protest - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Abonare
În ziua trei de proteste în centrul Capitalei, organizatorii au ieșit într-un briefing de presă unde anunță că nu cedează și vor instala noi corturi în fața Parlamentului.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Astăzi este a treia zi de protest organizat de Partidul "ȘOR", în care oamenii își manifestă nemulțumirea față de actuala guvernare și cer alegeri parlamentare anticipate. Potrivit reprezentanții Partidului "ȘOR", protestele vor continua și în zilele următoare.

"Mâine, la ora 13:00, în fața Parlamentului, acolo unde este instaurat Orășelul Schimbării, fracțiunea parlamentară a Partidului "ȘOR" cu toți membrii activi și simpatizanții care vor dori să vină la această acțiune, vom merge organizat să instalăm corturi", a anunțat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Totodată, reprezentanții Partidului "ȘOR" au anunțat că oamenii care protestează în Orășelul Schimbării sunt intimidați.
"În această dimineață, o protestatară pașnică a fost agresată verbal și fizic de către o femeie care ar fi angajată a structurilor de forță. Aceasta a bruscat-o pe protestatară și a înjurat-o doar pentru simplul fapt că femeia nu s-a lăsat filmată de agresoare", a scris Partidul "ȘOR" pe o rețea de socializare.
De cealaltă parte, Poliția Republicii Moldova a venit cu un comunicat de presă prin care anunță că oamenii care protestează în Orășelul Schimbării au un comportament neadecvat.
"Ținem să menționăm, că persoanele care se află la moment în corturile instalate admit careva nereguli, comportament antisocial, inclusiv blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii", a scris Poliția Republicii Moldova pe canalul de telegram.
Potrivit Poliției, în aceste trei zile de protest au fost înregistrate câteva cazuri când forțele de ordine au solicitat intervenția medicilor.
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2022
Politică
Un nou protest în Orășelul Schimbării din centrul Capitalei
Fluxul de știri
0