Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

În plină criză economică și socială, Marea Britanie înarmează Ucraina

© AFP 2022 / -Liz Truss
Liz Truss - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Totul pentru slava Ucrainei! Cetățenii britanici vor trebui să mai plătească cel puțin 2,3 miliarde de lire sterline în 2023, pentru a alimenta cu armament și muniție, regimul de la Kiev.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Premierul birtanic Liz Truss a transmis, înainte de plecarea spre New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU, că Marea Britanie se angajează cu cheltuieli uriașe din bugetul public, pentru susținerea lui Zelenski și guvernului acestuia.
Cel puțin 2,3 miliarde de lire sterline vor fi cheltuite de către Marea Britanie în anul 2023 pentru armata ucraineană și alimentarea războiului din fosta țară sovietică. De asemenea, Londra este deja în topul susținătorilor regimului de la Kiev, fiind pe locul al doilea, după Statele Unite, în susținerea militară a lui Zelenski.
Nu mai puțin de 5000 de militari ucraineni au fost antrenați în bazele militare britanice, parte a unui proiect finanțat de guvernul britanic, în care participă 10 mii de militari sârbi.
În același timp, Marea Britanie se confruntă cu o criză economică fără precedent, consecință a războiului economic purtat de Vest împotriva Federației Ruse.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Rusia
Referendumul privind aderarea DPR și LPR la Rusia va avea loc în perioada 23-27 septembrie
Fluxul de știri
0