Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primarul Capitalei cere să fie creat un plan anti-criză la nivel central

© Sputnik / Rodion ProcaIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2022
Abonare
Primarul Capitalei susține că nu există deocamdată o claritate cum să se acționeze în sezonul rece, iar acest lucru este "grav".
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, cere autorităților să creeze un plan anti-criză la nivel central, în contextul apropierii de sezonul rece. Propunerea a fost făcută astăzi în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău.

"Eu cred că la nivel central trebuie să existe un plan anti-criză și un comitet anti-criză în cadrul Comisiei Excepționale sau în altă formulă, dar în care să fie și primarii din orașele mari. (...) Propunerea mea, ca la nivel central să fie un comitet anti-criză în care să fie luate foarte transparent deciziile, iar planul anti-criză să fie publicat. Să fie clar ce se întâmplă cu gazul, cu energia electrică, cum sunt întreținute instituțiile sociale, cum sunt ajutați primarii și autoritățile locale", a declarat Ceban.

Propunerea a fost făcută după ce primarul Capitalei a menționat că în prezent nu există o claritate și un plan de acțiune pentru sezonul rece.
"Nu ne este clar ce urmează când, unde și ce să facă Guvernul. Am înțeles că din toate comunicările publice că va fi o iarnă grea. Asta ne spune președintele țării, asta ne spune președintele Parlamentului, asta ne spune șeful Guvernului. Cât de grea, nu am înțeles pentru că nu avem o claritate. Vom avea sau nu vom avea gaze naturale, dacă vom avea la ce preț vom avea, dacă nu vom avea ce urmează să întreprindă Guvernul, dacă vom avea la preț exorbitant ce urmează să se întreprindă, dacă vom avea sau nu electricitate. Nu am văzut un plan anti-criză al Guvernului care să fie publicat, ca să ne aliniem acțiunile la nivel local", a mai spus Ion Ceban.
Potrivit primarului, actuala guvernare "se ocupă de tot ce vor, numai nu de ce trebuie".
Șeful Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2022
Societate
Șeful Moldovagaz s-a întâlnit cu reprezentanții Gazprom: Despre ce au discutat
Fluxul de știri
0