Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Pentagonul nu este dispus să livreze Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune

© AFP 2024 / STAFF Clădirea Pentagonului
Clădirea Pentagonului - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2022
Abonare
NBC: Pentagonul se opune transmiterii de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina.
CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Înalți oficiali ai Pentagonului se opun transmiterii de rachete cu rază mai lungă de acțiune către Ucraina, relatează NBC, citând propriile sale surse.
”Administrația (președintelui SUA Joe) Biden a pus de o parte cererea Ucrainei pentru rachete cu rază lungă de acțiune din cauza temerilor că asta ar putea provoca o reacție periculoasă a Rusiei, oficialii de vârf ai Pentagonului sunt împotriva acestei idei”, relatează sursele la care se face referire.
Potrivit oficialilor, partea ucraineană ar putea folosi rachete balistice ATACMS pentru a lovi obiective de pe teritoriul Rusiei, ceea ce poate duce la escaladarea situației.
Anterior, purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei Maria Zaharova a declarat că eventualele livrări de rachete cu rază lungă de acțiune de către SUA către Ucraina ar transforma Washingtonul în parte directă a conflictului, și în acest caz Moscova își rezervă dreptul de a-și apăra teritoriul prin toate mijloacele disponibile.
Президент США Дж. Байден - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Internațional
De ce îi este frică lui Biden de nu trimite mai multe arme în Ucraina
Fluxul de știri
0