Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

De ce îi este frică lui Biden de nu trimite mai multe arme în Ucraina

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaПрезидент США Дж. Байден
Президент США Дж. Байден - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Abonare
Fostul consilier al secretarului general al NATO a explicat de ce lui Biden îi este frică să înarmeze Ucraina
CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Fost consilier Thatcher Carber: Biden nu dă Ucrainei mai multe arme din cauza forțelor nucleare ale Rusiei
Președintele american Joe Biden se teme să furnizeze Kievului mai multe arme din cauza fricii de arsenalul nuclear rusesc, a declarat fostul consilier al secretarului general al NATO Menfred Werner, al prim-ministruli britanic Margaret Thatcher și al șefului Pentagonului, Philip Carber, veteranul Corpului de Pușcași Marini al SUA, într-un interviu acordat Canalului Conci ucrainean.
"De ce nu furnizăm mai mult? <...> Rusia are o forță nucleară, ei au capacitatea de a distruge Statele Unite și populația sa, literalmente de a o trimite nici măcar în vremurile întunecate, ci în epoca de piatră", a spus acesta.
Karber a amintit că Moscova are la înarmare mii de focoase nucleare, iar acest fapt influențează atitudinea lui Biden față de problema furnizării de arme la Kiev.
"Când ești președintele Statelor Unite, responsabilitatea ta principală este să protejezi populația americană. Trebuie să iei în considerare o amenințare semnificativă", a subliniat fostul consilier al secretarului general al NATO.
Totodată, fostul militar a adăugat că el ar acționa mai hotărât dacă ar fi în fruntea statului american.
Fluxul de știri
0