Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În China Patrușev va participa la consultări de securitate ruso-chineze

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaSecretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nicolai Patrușev
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nicolai Patrușev - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2022
Abonare
Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse Patrușev, aflat în China, va participa la consultările de securitate ruso-chineze.
CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nicolai Patrușev, va vizita luni China, unde va purta consultări ruso-chineze pe diverse aspecte ale menținerii securității, a informat serviciul de presă al aparatului Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Nicolai Patrușev va discuta, în cadrul consultărilor ruso-chineze privind stabilitatea strategică, cu membrul Biroului Politic al Comitetului Central al PCC Yang Jiechi, precum și în cadrul consultărilor ruso-chineze privind securitatea publică, justiția și ordinea publică, cu membrul Biroului Politic al Comitetului Central al PCC Comitetul Guo Șengkun”, menționează serviciul de presă al aparatului Consiliului de Securitate al Rusiei în comunicatul său de presă, care este citat de RIA Novosti.

Patrușev poartă în mod regulat întâlniri cu colegii săi chinezi, în timpul cărora aceștia discută despre cooperarea dintre Moscova și Beijing pe probleme de actualitate de securitate regională și globală și de cooperare ruso-chineze pentru a face față diferitor provocări și amenințări.
Moscova și Beijingul sunt gata să consolideze relațiile bilaterale, să protejeze securitatea națională, regională și globală, să susțină o ordine mondială justă, au declarat Patrushev și Yang Jiechi în urma celei de-a 16-a runde de consultări strategice de securitate ruso-chineză, desfășurată la 25 mai 2021, la Moscova.
La acel moment, se discuta o gamă largă de relații ruso-chineze în diverse domenii, inclusiv cooperarea militară și militaro-tehnică. O atenție deosebită a fost acordată interacțiunii dintre Rusia și RPC în formate multilaterale și problemelor de securitate internațională și regională.
A avut loc un schimb de opinii pe probleme de stabilitate strategică, precum și cu privire la situația din Afganistan, Orientul Mijlociu și regiunea Asia-Pacific.
Întâlnirea anterioară a lui Patrușev cu Guo Shenkun, ca parte a consultărilor bilaterale privind securitatea publică, a avut loc în decembrie 2019, la Beijing.
Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Internațional
Occidentul este îngrijorat din cauza discuțiilor dintre Putin și Xi Jinping
Fluxul de știri
0