Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Occidentul este îngrijorat din cauza discuțiilor dintre Putin și Xi Jinping

© Sputnik / Sergey Bobylev/Pool / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Xi Jinping
Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Abonare
Handelsblatt: China are de gând să continue să susțină necondiționat cursul lui Putin în Ucraina.
BUCUREȘTI, 17 sept – Sputnik. Beijingul intenționează să susțină în continuare necondiționat cursul președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina, a scris Dana Heide, editorialist la ziarul german Handelsblatt, la care face referire RIA Novosti.
În opinia jurnalistei, întâlnirea liderului rus și a președintelui chinez Xi Jinping la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai care a avut loc la Samarkand, în cadrul căreia a fost anunțat un front unit pe scena mondială, transmite un semnal care ar trebui să îngrijoreze Occidentul.
„Putin și Xi Jinping s-au și-au dat asigurări de susținere reciprocă, Xi l-a numit pe Putin „vechi prieten.” Aceasta înseamnă că Beijingul intenționează să continue să sprijine necondiționat cursul lui Putin”, a spus Heide.
jurnalista este de părere că în evaluarea evenimentelor din Ucraina, Xi Jinping nu se ghidează de mass-media occidentală, ci trage propriile concluzii.
„Se pare că Xi pur și simplu nu are încredere în mass-media occidentală”, e menționat în articolul citat.
Joi, la Samarkand, la summitul OCS, Putin a purtat discuții cu Xi Jinping. Liderul rus a criticat încercările Occidentului de a crea o lume unipolară, care este absolut inacceptabilă pentru marea majoritate a statelor de pe glob. Omologul său chinez a remarcat că Beijingul, împreună cu Moscova, este gata să dea un exemplu de putere mondială responsabilă și să pună lumea pe calea dezvoltării durabile și pozitive.
Президент РФ В. Путин принял участие в саммите ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Rusia
De decenii Occidentul a cultivat ideea prăbușirii Rusiei - Putin
Fluxul de știri
0