Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Scholz a povestit în ce tonalitate decurg discuțiile sale cu Putin

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPreședintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei Olaf Scholz
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Abonare
Cancelarul german Scholz a spus că discuțiile sale cu Putin au loc întotdeauna pe un ton prietenos.
CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Negocierile cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, decurg întotdeauna pe o tonalitate prietenoasă, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu pentru Deutschlandfunk, informează RIA Novosti.
„Tonalitatea este întotdeauna prietenoasă, chiar dacă opiniile asupra conflictului ucrainean sunt foarte, foarte diferite…”, a spus Scholz.
El a adăugat că, dacă ar fi rezumate toate convorbirile cu Putin din ultima perioadă, atunci se poate constata că „anumite progrese” au avut loc, pur și simplu ele nu au fost de mare anvergură.
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Internațional
Scholz a refuzat să furnizeze Ucrainei arme pentru a lovi Rusia
În afară de aceasta, cancelarul a menționat importanța negocierilor, chiar și atunci când părțile nu își fac iluzii în privința rezultatul lor.
Anterior, președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Olaf Scholz au discutat telefonic situația din jurul Ucrainei în contextul desfășurării operațiunii militare speciale.
Rusia desfășoară din 24 februarie o operațiune militară specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că sarcina ei este „protejarea oamenilor care au fost supuși timp de opt ani batjocurii și genocidului de către regimul de la Kiev”. Potrivit președintelui rus, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși.
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Internațional
Zelenski i-a amintit Germaniei despre ”trecutul nazist”
Fluxul de știri
0