Poliția va asigura ordinea publică la acțiunea de protest anunțată pentru 18 septembrie

© Sputnik / OsmatescoProtest la Chișinău
Protest la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Organele de drept din Moldova au declarat că vor asigura ordinea duminică, în timpul desfășurării amplei acțiuni de protest din centrul Capitalei.
CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. În contextul acțiunii de protest anunțate la Chișinău, duminică, 18 septembrie, Poliția va fi la datorie și va asigura ordinea și securitatea publică, circulația rutieră, precum și siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentului, a informat sâmbătă instituția într-un comunicat.
”Poliţia solicită cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfăşoare în condiţii optime”, este menționat în comunicat.
În afară de aceasta, Poliția a stabilit obligațiile pentru participanți:
să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;
să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;
în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.
De asemenea, pentru consolidarea siguranței cetățenilor, organele de menținere a ordinii publice îndeamnă toți participanții la protest ”să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”.
”Conform declarației suplimentare depuse de organizatorii acţiunii de protest la Primăria mun. Chișinău, a fost solicitat sistarea circulației nemijlocit pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. M. Cebotari și str. Sfatul Țării”, precizează Poliția.
Instituția a rugat cetățenii ca duminică, începând cu ora 15:00, să evite deplasarea cu unitățile de transport pe aceste străzi. De asemenea, la necesitate, ar putea fi sistată circulația rutieră pe tronsonul cuprins între str. S. Lazo - str. M. Cebotari.
”Îndemnăm participanții la acțiune să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist” mai este menționat în comunicat.
Protest la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Politică
Protest antiguvernamental cu baloane galbene – Video
Fluxul de știri
0