Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protest antiguvernamental cu baloane galbene – Video

© Sputnik / Rodion ProcaProtest la Chișinău
Protest la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Abonare
Un grup de protestatari cu baloane galbene s-a întrunit în fața Parlamentului, după care s-a îndreptat în coloană spre ANRE. Oamenii protestează împotriva majorării tarifelor.
CHIȘINĂU, 15 sept –Sputnik. Acțiunea de protest este organizată de Mișcarea de Tineret “Start”, care este o filială a mișcării de opoziție “Viața Nouă”, care întrunește mai multe formațiuni politice de opoziție
Potrivit corespondenților Sputnik Moldova, la acțiunea de protest oamenii au venit cu baloane galbene pe care este inscripționat abrevierea partidului de guvernare - PAS. Potrivit organizatorilor, asta înseamnă că partidul de guvernământ „s-a cam umflat” și inevitabil se va „dezumfla”.
Participanții la acțiunea de la Chișinău au mers de la Parlament spre ANRE, unde protestează împotriva majorării tarifelor la resursele energetice.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2022
Instanța a decis: Marina Tauber, plasată în arest la domiciliu
Protestarii au purtat pancarde pe care era scris „Jos Maia Sandu!”, „Nu vrem un guvern de tizic, „Promisiunile sunt bule umflate”.
La mitingul de protest din fața ANRE au vorbit deputații ai partidelor ȘOR și PCRM.
Fluxul de știri
0