Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli de vânătoare în Moldova, stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale

© Pixabay / JamesDeMersVânător
Vânător - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Abonare
Potrivit ultimii decizii a Comisia pentru Situații Excepționale, va fi interzisă aflarea cu arma încărcată la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina.
CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a stabilit la ultima sa ședință regulile pentru sezonul de vânătoare 2022-2023.
Potrivit documentului publicat pe site-ul Guvernului, vânătoarea va fi permisă exclusiv pe terenurile deschise, în limitele cotelor de recoltare aprobate pentru sezonul de vânătoare 2022-2023.
Va fi interzisă tragerea și aflarea cu arma încărcată la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina, precum și la o distanță mai mică de 2 km de la periferiile municipiilor Chișinău și Bălți și de 1 km de la periferia oricăror altor localități.
”Totodată, pe perioada stării de urgență, se interzice introducerea de către cetățenii străini pe teritoriul țării a armelor și munițiilor pentru participarea la vânătoare”, au decis membrii CSE.
De asemenea, este menționat că orice tip de vânătoare sau tentativă de vânătoare în perioada de stării de urgență, care va contraveni regulilor stabilire de Comisie, va fi calificată drept braconaj și pedepsită conform legii.
Starea de urgență a fost instituită în Republica Moldova pe 24 februarie curent, inițial pentru 60 de zile, fiind prelungită apoi în câteva rânduri. Din 8 august curent, starea de urgență în țară a fost prelungită cu 60 de zile.
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Societate
Codul galben de alertă teroristă a fost prelungit în Transnistria
Fluxul de știri
0