Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Codul galben de alertă teroristă a fost prelungit în Transnistria

© Sputnik / Mihai CarausTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Codul galben de alertă teroristă a fost prelungit în stânga Nistrului până pe 23 iulie.
CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Autoritățile din stânga Nistrului au prelungit "Cod galben" de alertă teroristă până pe 23 iulie. O nouă decizie în acest sens a fost semnată ieri de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.
Amintim că "codul roșu" de amenințare teroristă a fost stabilit și instituit în regiunea transnistreană pe 26 aprilie. Potrivit autorităților din stânga Nistrului, decizia introducerii codului roșu de amenințare teroristă a prevăzut adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității societății.
„Principala problemă este atacurile teroriste asupra infrastructurii și instituțiilor de stat. Au fost înregistrate trei atacuri - sediul Ministerului Securității Statului din Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parcani și antenele centrului de radio și televiziune din apropierea satului Maiak au fost avariate. Nivelul de pericol a fost recunoscut de membrii Consiliului de Securitate ca fiind critic”, a scris presa din regiune la 26 aprilie.
Ulterior, liderul de la Tiraspol a anunțat că "codul roșu" a fost anulat și a instituit nivelul “galben” al alertei de pericol terorist pe un termen de 15 zile.
Comisia Unificată de Control și Biroul politici pentru reintegrare au solicitat joi, 7 iulie, Tiraspolului să demonteze posturile instalate unilateral și ilegal în Zona de Securitate care împovărează și mai mult viața oamenilor din regiune.
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Societate
Krasnoselski anulează codul “roșu” de alertă teroristă în Transnistria
Fluxul de știri
0