Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Kievul nu renunță la încercările de a izola centrala nucleară Zaporojie

© Sputnik / Константин Михальчевский / Accesați arhiva multimediaCNE Zaporojie
CNE Zaporojie - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Abonare
Administrația regiunii Zaporojie informat despre continuarea atacurilor asupra infrastructurii energetice.
CHIȘINĂU, 17 sept - Sputnik. Atacurile trupelor ucrainene asupra infrastructurii energetice a Energodarului continuă, în felul acesta ei vor să izoleze complet CNE Zaporojie de sistemul energetic al regiunii, a declarat președintele mișcării „Suntem cu Rusia”, membrul consiliului principal al administrației regiunii Zaporojie, Vladimir Rogov, comunică RIA Novosti.
Vineri, trupele ucrainene au deschis focul asupra orașului Energodar și centralei termoelectrice.
„Combatanții lui Zelenski aplică intenționat lovituri asupra centralei termice și infrastructurii energetice pentru a o distruge și a izola centrala nucleară de partea eliberată a regiunii Zaporojie”, a declarat Rogov pentru RIA Novosti.
Potrivit acestuia, autoritățile de la Kiev au reluat acum alimentarea centralei nucleare Zaporojie:
„După oprirea ultimului bloc energetic, pentru asigurarea propriilor necesități ale centralei nucleare au fost lansate generatoare diesel, acum au fost restabilite liniile către teritoriul Ucrainei controlat de regimul de la Kiev și partea ucraineană a reluat alimentarea centralei nucleare. De acolo vine energia electrică. De aceea ei încearcă să facă tot posibilul ca centrala nucleară să fie redusă doar la sistemul lor energetic.
Autoritățile din regiune au anunțat anterior oprirea ultimului, al șaselea bloc energetic în funcțiune al centralei nucleare. Este aplicat așa-numitul mod de „oprire la rece”. În același timp, alimentarea cu energie a regiunii este realizată în regim obișnuit, nu există întreruperi. Decizia a fost luată din cauza că autoritățile de la Kiev au atacat în mod deliberat și au scos din funcțiune liniile electrice care alimentează centrala nucleară și, de asemenea, nu luau energia generată de centrala nucleară, blocând artificial fluxul către malul drept al Niprului.
Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), logo - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Internațional
De ce AIEA nu spune cine bombardează centrala de la Zaporojie
Fluxul de știri
0