Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

De ce AIEA nu spune cine bombardează centrala de la Zaporojie

© AFP 2022 / ALEX HALADAAgenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), logo
Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), logo - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul analist de la CIA Ray McGovern, specialist în chestiuni legate de război, a explicat de ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică nu vrea să recunoască cine sunt autorii bombardamentelor asupra centralei de la Zaporojie.
BUCUREŞTI, 11 sept – Sputnik, Doina Crainic. Ray McGovern este un analist care scrie și ţine conferinţe pe teme precum războiul și rolul CIA. Deține un master în studii rusești la Universitatea Fordham, are studii teologice la Universitatea Georgetown și este absolvent al programului avansat de management al Harvard Business School.

„Experții ONU și AIEA, chiar și dacă sunt sub focul obuzelor lansate de pe celălalt mal al Niprului, nu pot recunoaște că Ucraina le lansează și, prin urmare, pune într-un serios pericol stația”, a declarat Ray McGovern, în timpul unei discuţii organizate de Institutul Schiller.

McGovern a explicat că organizațiile internaționale se află sub presiunea exercitată de Statele Unite. El a amintit că o situație similară a avut loc în Siria acum câțiva ani. Apoi, președintele Assad a fost acuzat că a organizat atacuri chimice.
Potrivit lui McGovern, cercetările ulterioare au confirmat că informațiile cu privire la aceste atacuri și la presupusa implicare a armatei siriene s-au dovedit neîntemeiate.
Stație de pompare a gazului - Federația Rusă  - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Economie
Expert turc: Rezervele de gaze din Europa se pot epuiza în ianuarie
Fluxul de știri
0