Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Cristoiu râde de Ciucă şi de proiectul de ţară schimbarea becurilor

© Photo : EuroParlamentarulIon Cristoiu
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Abonare
Ion Cristoiu spune că premierul Nicolae Ciucă a făcut un însemnat efort de gândire şi mai ales de vorbire şi a anunţat că toate instituţiile bugetare, în frunte cu ministerele vor purcede neîntârziat la schimbarea becurilor incandescente cu becuri pe leduri
BUCUREȘTI, 16 sept - Sputnik, Marius Holdean. Ion Cristoiu râde de premierul Nicolae Ciucă spunând că acesta a găsit ”un nou şi măreţ Proiect de ţară: Schimbarea becurilor”.
”După România educată şi România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de ţară: Schimbarea becurilor”, scrie Cristoiu pe blogul său personal.
Jurnalistul arară că, pentru a dovedi Ursulei von der Leyen, Marea Învăţătoare a Popoarelor din Uniunea Europeană că România rămâne eleva conştiincioasă a Bruxellesului, Nicolae Ciucă a făcut un însemnat efort de gândire şi mai ales de vorbire şi a anunţat că toate instituţiile bugetare, în frunte cu ministerele vor purcede neîntârziat la schimbarea becurilor incandescente cu becuri pe leduri.
Cristoiu duce ironia la noi culmi artistice, atrăgând atenția că Operaţiunea e în realitate destul de complicată și presupune:
1.
Analiza bec cu bec a clădirilor care găzduiesc instituţii publice.
2.
Stabilirea necesarului de becuri noi, care răspund Învăţăturilor de la Bruxelles.
3.
Cumpărarea prin achiziţii directe a becurilor înlocuitoare.
4.
Deşurubarea vechilor becuri şi înlocuirea lor cu becuri noi.
5.
Luarea unei hotărâri la nivel de Guvern în chestiunea Ce facem cu becurile vechi, pentru că încă sunt bune.
Apoi, Cristoiu descrie debandada care ar urma în instituții, pentru că schimbarea unui bec, a unui singur bec, presupune aducerea unei scări, aşezarea ei în mijlocul camerei şi suirea pe ea a unei persoane, în timp ce o altă persoană stă la poalele scării ca să-i dea becul la mână.
”Vă imaginaţi ce tărăboi se va crea în instituţiile publice pe parcursul operaţiunii care reclamă electricieni autorizaţi (angajaţii se pot curenta), multe scări şi mulţi gură cască”, își continuă Cristoiu sceneta în stilul lui Caragiale.
Apoi, urmează cumpărarea de becuri noi, dar, pentru că o comandă de stat de acest fel e o pleaşcă, jurnalistul e sigur că ele au fost deja importate de cei iniţiaţi, care ştiu mai de mult de această măsură.
Apoi vor urma reportaje propagandistice mai ceva decât cele dedicate pe vremuri Canalului Dunărea - Neagră.
”Intuind valoarea artistică a Proiectului, Antena 3 a difuzat pe 15 septembrie 2022, un reportaj de şase minute despre procesul revoluţionar al Schimbării becurilor la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condus de liberalul Marcel Boloş. Reportajul a durat doar şase minute, pentru că s-a referit strict la pregătirile pentru transpunerea în practică la un minister a Măreţului Proiect de ţară: Schimbarea becurilor. Să vezi cât va dura cel dedicat schimbării becurilor!”, continuă Cristoiu parodia.
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Internațional
Von der Leyen: UE continuă voios marșul spre... dezastru
Fluxul de știri
0