Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Volodin a cerut tragerea la răspundere penală a președintelui Poloniei

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ
Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Abonare
Volodin a cerut tragerea la răspundere a președintelui Poloniei pentru declarațiile făcute privind reparațiile de război pe care Rusia ar trebuie să le ofere polonezilor.
CHIȘINĂU, 16 sept –Sputnik. Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a cerut să se examineze declarațiile președintelui polonez Andrzej Duda despre reparațiile de război din partea Rusiei pentru cel de-al Doilea Război Mondial și să-l aducă la răspundere penală.
„Declarația președintelui Poloniei reabilitează fascismul, insultă memoria bunicilor și străbunicilor noștri care și-au dat viața pentru libertatea și independența poporului polonez... Este corect ca autoritățile de supraveghere să studieze declarația lui Andrzej Duda și să ia măsurile corespunzătoare pentru a-l aduce la răspundere penală”, a scris Volodin pe canalul său Telegram, care este citat de RIA Novosti.
Joi președintele polonez Andrzej Duda a lansat ideea de a cere reparații de război de la Rusia. Anterior, autoritățile poloneze au declarat că cer 6,2 trilioane de zloți (aproximativ 1,3 trilioane de dolari) Germaniei pentru reparații pentru daunele din Al Doilea Război Mondial.
În același timp, politicienii polonezi au declarat în repetate rânduri că speră să primească despăgubiri nu numai de la Germania, ci și de la Rusia.
În urmă cu câțiva ani, liderul Partidului conservator Dreptate și Justiției, Jaroslaw Kaczynski, și-a făcut publică opinia că Moscova, ca și Berlinul, este obligată să plătească despăgubiri Varșoviei pentru daunele din cel de-al Doilea Război Mondial. A fost susținut de mulți politicieni polonezi. Astfel, ministrul adjunct de externe Pavel Yablonsky a anunțat dreptul „necondiționat” al Varșoviei la reparații de război din partea Rusiei.
Deja de mai mult timp, autoritățile poloneze acuză Uniunea Sovietică, împreună cu Germania nazistă, că au început cel de-al Doilea Război Mondial. În Rusia, această abordare a fost numită în mod repetat o încercare de a distorsiona istoria.
Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2022
Internațional
Polonia cheamă Germania la discuții cu privire la despăgubirile de război
Fluxul de știri
0