Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful diplomației UE: o parte a societății europene nu mai vrea să sprijine Ucraina

© AP Photo / Francisco SecoJosep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España
Josep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, afirmă că o parte a societății europene este înclinată să nu mai sprijine Ucraina.
BRUXELLES, 15 sept – Sputnik, Daniela Porovăț . Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, a admis că o parte a societăţii europene nu mai vrea să sprijine Ucraina.
Borrell a declarat într-un interviu publicat joi în ziarul spaniol El Mundo că "tentația de a renunța există într-o parte a societății europene, ei vor să pună capăt războiului pentru că nu pot suporta consecințele, costurile".
Şeful diplomației europene merge însă pe linia oficială a Bruxelles-ului spunând că trebuie de luptat împotriva acestui mod de gândire, ceea ce arată că oficialii europeni resping solicitările cetăţenilor care s-au săturat de politica europeană.
Tot mai multe proteste în Europa cer renunţarea la sprijinirea Ucrainei şi la anularea sancţiunilor împotriva Rusiei care au lovit puternic nivelul de trai al cetăţenilor europeni.
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Internațional
Von der Leyen: UE continuă voios marșul spre... dezastru
Fluxul de știri
0