Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a îndemnat China și Mongolia să treacă la platforme naționale de plăți

© AFP 2022 / Alexander NemenovВ центре Самарканда
В центре Самарканда - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Totodată, Putin s-a pronunțat pentru prelungirea cu cinci ani a programului coridorului economic cu China și Mongolia.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Președintele Rusiei ,Vladimir Putin, a îndemnat China și Mongolia să treacă la platforme naționale de plăți și să încurajeze cooperarea în afaceri.
„Ar fi important, oriunde este posibil acest lucru, să se treacă la platforme naționale de plăți, cum ar fi sistemul de mesagerie financiară al Băncii Rusiei și sistemul chinez de plăți transfrontaliere. Acest lucru va face posibilă siguranța maximă a plăților între statele noastre”, a spus Putin la întâlnirea cu liderul Chinei, Xi Jinping și președintele Mongoliei,Ukhnaagiin Khurelsukh.
„De asemenea, trebuie încurajată pe toate căile dezvoltarea în continuare a cooperării pe multiple planuri între cercurile de afaceri din Rusia, China și Mongolia, inclusiv în cadrul cooperării interregionale și transfrontaliere”, a adăugat el.
Totodată, Vladimir Putin a propus la summitul Rusia-China-Mongolia să fie concentrate eforturilor asupra programului coridorului economic și prelungirea lui pentru alți cinci ani.
„Ținând cont de experiența deja acumulată de cooperare pe calea trilaterală, propunem să fie concentrate eforturile asupra realizării consecvente a programului de dezvoltare a coridorului economic ruso-chino-mongol, care se dezvoltă cu succes, și să-l prelungim pentru un alt termen de cinci ani", a menționat Putin la întâlnirea cu liderii celor două țări.
Putin a mai propus să fie acordată o atenție deosebită extinderii în continuare a infrastructurii comune de transport și logistică și stabilirea unei coordonări strânse a programelor naționale de dezvoltare a transporturilor.
„Astfel de pași vor contribui la crearea condițiilor favorabile pentru sporirea semnificativă a volumului traficului transfrontalier, la creșterea comerțului reciproc și vor impulsiona dezvoltarea regiunii”, a mai spus Putin.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Rusia
Putin: Încercările de creare a unei lumi unipolare au căpătat contururi hidoase
Fluxul de știri
0