Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Încercările de creare a unei lumi unipolare au căpătat contururi hidoase

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Abonare
Putin: încercările de a crea o lume unipolară au căpătat în ultimul timp forme hidoase.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Vladimir Putin a declarat la întâlnirea cu liderul RPC, Xi Jinping, că încercările de a crea o lume unipolară au căpătat în ultima perioadă contururi hidoase.
Întâlnirea a avut loc în marja summit-ului Organizației de Cooperare de la Shanghai.
„Încercările de a crea o lume unipolară au căpătat în ultima perioadă contururi absolut hidoase și sunt absolut inacceptabile pentru majoritatea covârșitoare a statelor de pe planetă”, a spus Putin.
El a nai menționat în altă ordine de idei că Rusia condamnă provocările Statelor Unite și ale sateliților săi în strâmtoarea Taiwan.
„Din partea noastră, susținem ferm, în practică, principiul unei singure Chine, condamnăm provocările SUA și sateliților lor în strâmtoarea Taiwan”, a declarat președintele rus.
RPC nu recunoaște suveranitatea Taiwanului, îl consideră provincia sa și se opune categoric contactelor acesteia cu oficiali și militari din alte țări.
Situația din jurul Taiwanului s-a acutizat după vizita președintelui Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi. Drept răspuns la această vizită, Beijingul a lansat exerciții militare masive în apropiere de coasta insulei, a impus sancțiuni împotriva a două fundații taiwaneze,a lui Pelosi însăși și familia ei, a întreprins și alte măsuri.
Fluxul de știri
0