Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Medvedev: proiectul de garanții al Kievului– prologul celui de al treilea război mondial

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev
Dmitri Medvedev  - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Medvedev a numit proiectul Kievului privind garanțiile de securitate un prolog al celui de al treilea război mondial.
CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei Dmitri Medvedev a declarat că proiectul Kievului privind „garanțiile de securitate” este în esență un prolog al celui de-al treilea război mondial și nimeni nu le va oferi niciun fel de „garanții” naziștilor ucraineni.
"Camarila de la Kiev a dat naștere unui proiect de „garanții de securitate”, care sunt în esență prologul celui de-al treilea război mondial. Evident, nimeni nu le va da niciun fel de „garanții” naziștilor ucraineni", a scris el pe canalul său Telegram. Potrivit lui Medvedev, aceasta este aproape la fel ca aplicarea articolului 5 din Pactul Atlanticului de Nord (Tratatul de la Washington) în privința Ucrainei.
Articolul 5 prevede că, dacă un membru NATO este victima unui atac armat, toți ceilalți membri ai Alianței vor considera acest act de violență drept un atac armat asupra tuturor țărilor NATO și vor lua măsurile pe care le consideră necesare.
Oficiul lui Vladimir Zelenski a publicat marți un proiect cu privire la garanțiile de securitate pentru Ucraina, în calitate de garanți Kievul propune țările UE, SUA, Marea Britanie, Australia și Turcia.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2022
Politică
Lavrov: Occidentul a declanșat împotriva Rusiei un război hibrid fără precedent
Fluxul de știri
0