Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medevedv: Vom cere capitularea totală a Kievului după condițiile Rusiei

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaЗампред Совбеза РФ Д. Медведев встретился с главой РЖД О. Белозеровым
Зампред Совбеза РФ Д. Медведев встретился с главой РЖД О. Белозеровым - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2022
Abonare
Medvedev a spus că actualele ultimatumuri anunțate Kievului de către Moscova sunt un joc de copii
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a comentat cuvintele președintelui ucrainean Vladimir Zelenski despre refuzul său de a purta un dialog cu Rusia, spunând că acum este doar “o încălzire”.
"Un oarecare Zelenski a spus că nu va discuta cu cei care pun ultimatumuri. Actualele "ultimatumuri" sunt un joc de copii față de condițiile pe care le vom pune pe viitor. Și le cunoaște: capitularea totală a regimului de la Kiev în termenii pe care îi va anunța Rusia”, a scris oficialul pe canalul său de Telegram, fiind citat de RIA Novosti.
Consultările ruso-ucrainene au început la sfârșitul lunii februarie: au avut loc două întâlniri tete-a-tete în Belarus, apoi contactele au continuat zilnic prin link video. La sfârșitul lunii martie, reprezentanții celor două țări s-au întâlnit la Istanbul.
După care, așa cum a afirmat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Ucraina a renunțat la propriile propuneri și împiedică procesul de negocieri. El a subliniat că Moscova nu refuză dialogul, dar cu cât Kievul întârzie mai mult procesul, cu atât va fi mai dificil să se ajungă la un acord.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că scopul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit președintelui, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși.
Нашивка на форме сотрудника ФСБ РФ - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Rusia
SFB a contracarat atacuri teroriste în Herson și Crimeea
Fluxul de știri
0