Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Acutizarea situației la frontiera cu Azerbaidjanul: Armenia s-a adresat Rusiei

© Sputnik / David Galstyan / Accesați arhiva multimediaForțe ruse de menținere a păcii, Nagorno-Karabah
Forțe ruse de menținere a păcii, Nagorno-Karabah - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
AMPTV: Cabinetul de miniștri al Armeniei s-a adresat deja Rusiei în legătură cu agravarea situației la frontiera cu Azerbaidjanul.
CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Cabinetul de miniștri al Armeniei s-a adresat deja Rusiei, Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) și Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu agravarea situației la frontiera cu Azerbaidjanul, informează postul public de televiziune de la Erevan.
Anterior, serviciul de presă al guvernului armean a anunțat că Erevanul intenționează să solicite ajutorul Rusiei, OTSC și ONU, după ce premierul Nikol Pașinean a convocat Consiliul de Securitate al țării. Solicitările de ajutor către acești subiecți au fost transmise.
Erevanul a declarat că armata azeră a atacat teritoriul Armeniei cu focuri de artilerie și cu drone. De asemenea, potrivit părții armene, partea azeră a întreprins acțiuni de avansare a pozițiilor în unele zone. Ca urmare, de partea armeană sunt morți și răniți, numărul acestora urmează să fie precizat.
Pe de altă parte, Baku a declarat că armata armeană a tras asupra pozițiilor trupelor azere de la graniță, a avut loc o ciocnire. Ministerul Apărării din Azerbaidjan a anunțat de asemenea pierderi în rândurile militarilor săi. Premierul armean Nikol Pașinian a discutat la telefon despre situația de la frontieră cu președinții rus și francez, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, precum și cu secretarul de stat american Anthony Blinken.
Nagorno-Karabah: Trupele ruse de menținere a păcii continuă să demineze orașul Stepanakert - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2021
Video
Nagorno-Karabah: Trupele ruse de menținere a păcii continuă să demineze orașul Stepanakert
Fluxul de știri
0