Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va restabili monumentele demontate în alte țări

© Sputnik / Alexei Kolchin / Accesați arhiva multimediaДмитрий Булгаков
Дмитрий Булгаков  - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Abonare
Ministerul Apărării: Rusia va restaura monumentele demontate în alte țări
BUCUREȘTI, 11 sept - Sputnik. Rusia va restaura pe teritoriul său monumentele militare demontate în ţările vecine, a declarat, duminică, adjunctul ministrului rus al Apărării, Dmitri Bulgakov.
„La una din ședințe, ministrul Apărării a decis ca monumentele să fie restabilite pe teritoriul Federației Ruse în apropiere de granița cu statul vecin în care au fost demolate”, a spus Bulgakov.
Duminică, de Ziua Tanchiștilor, Bulgakov a dezvelit un monument al tancul T-34 la Ivangorod. Memorialul a fost ridicat la inițiativa ministrului Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, ca răspuns la demontarea unui monument similar de către autoritățile estoniene.
Bulgakov a precizat că reconstrucția acestui memorial este primul după deciza luată anterior.
Pe 16 august, replica tancul T-34 de la memorialul sovietic din orașul estonian Narva, prin decizie guvernului acestei țări, a fost demolat împotriva voinței cetățenilor.
Monumentul „Tancul T-34” a fost ridicat la Narva în memoria trecerii râului Narva de către trupele sovietice în perioada 25-26 iulie 1944. În timpul operațiunii de ofensivă de la Narva a Frontului Leningrad, al cărei scop principal era de a înfrânge Gruparea Narva a trupelor naziste și eliberea orașul Narva, iar ca urmare, crearea de condiții favorabile pentru o ofensivă ulterioară pe teritoriul statelor baltice.
Marina din Taiwan practică încărcarea rachete sol-aer SM-2 de la un distrugător de clasă Kidd în timpul exercițiilor anuale Hai-Biao (Sea Dart) în largul coastei de nord-est a Taiwanului. - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Editoriale
Americanii vor să deschidă al doilea front ucrainean
Fluxul de știri
0