Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Operațiunea militară specială va continua până la atingerea obiectivelor

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei a răspuns la întrebările jurnaliștilor, inclusiv privind situația din Ucraina
CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Operațiunea militară specială pe care Rusia o desfășoară în Ucraina va continua până la atingerea tuturor obiectivelor, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, transmite RIA Novosti.
„Operațiunea militară specială continuă și va continua până când obiectivele stabilite inițial vor fi atinse”, a declarat Peskov reporterilor.
Vladimir Putin este în contact permanent cu ministrul Apărării și cu toți liderii militari, a spus Peskov când a răspuns la o întrebare despre recenta regrupare a trupelor din regiunea Balakleia și Izium.
„Președintele este într-o comunicare constantă, s-ar putea spune, non-stop cu ministrul Apărării și cu toți șefii militari și, desigur, nu poate fi altfel în cursul unei operațiuni militare speciale”, a menționat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.
Întrebat despre eventualele perspective pentru negocierile dintre Vladimir Putin și Vladimir Zelenski, Peskov a răspuns că în prezent acestea lipsesc.
Serviciul de presă de la Kremlin a anunțat pe 11 septembrie că Vladimir Putin și Emmanuel Macron au discutat despre situația din Ucraina, cu accent pe asigurarea securității centralei nucleare de la Zaporojie. În timpul conversației, Macron a cerut o tranziție timpurie la dialog în Ucraina. La rândul său, Zelenski, într-un interviu acordat postului american de televiziune CNN, a spus că nu este pregătit să negocieze cu Rusia, care „înaintează ultimatumuri”.
„În prezent nu vedem nicio perspectivă de negociere și continuăm să afirmăm absența oricăror premise prealabile pentru astfel de negocieri”, a declarat Peskov reporterilor, ca răspuns la întrebarea dacă Kremlinul vede acum o oportunitate pentru astfel de negocieri și dacă le consideră necesare.
Vorbind despre propunerea liderului turc Tayyip Erdogan de a organiza o întâlnire între liderii Rusiei și Ucrainei, reprezentantul Kremlinului a mai răspuns că „nu există premise pentru asta acum”.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Rusia
Rusia a evitat căderea bruscă a economiei, a spus Putin
Fluxul de știri
0