Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Șeful Moldovagaz: Nu vom mai avea o temperatură confortabilă în apartamente

© Sputnik / Mihai CarausГлава "Молдовагаз" Вадим Чебан
Глава Молдовагаз Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Abonare
Șeful Moldovagaz a afirmat că la iarnă nu vom mai avea o temperatură confortabilă în apartamente
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Vadim Cheban a vorbit despre modalitățile de limitare a consumului de gaze pentru consumatori și despre furnizorii de combustibili alternativi pentru Moldova.
În următorul sezon de încălzire, oamenii vor trebui să se obișnuiască cu faptul că în această iarnă nu va mai fi atât de cald și confortabil în apartamente și case ca înainte. Acest lucru a fost declarat de către șeful SA „Moldovagaz” Vadim Cheban la un post local de televiziune.
"Trebuie să înțelegem și să ne obișnuim cu faptul că în camere nu va mai fi o temperatură confortabilă de 23-24 de grade. Temperatura va trebui reglată. Va fi necesar să se limiteze o parte din spațiile încălzite. Va fi necesar să puneți termostate, pentru a micșora temperatura pe timp de zi. Acestea sunt elemente de management al energiei la nivelul fiecărui consumator casnic”, a spus Ceban.
El a mai menționat că costul gazului de la furnizori alternativi, de la care autoritățile moldovenești intenționează să achiziționeze gaze, va fi în orice caz de piață. În opinia sa, Moldova nu ar trebui să întrerupă relațiile cu furnizorul său tradiţional.
„În ceea ce privește alternativele, nu aș renunța la partenerii noștri tradiționali în favoarea altora cu ruperea ulterioară a legăturilor tradiționale. Nu este nevoie. O alternativă este atunci când există doi parteneri și există dreptul de a alege în ceea ce privește prețul și alți parametri. . În același timp, fără a strica relația cu un partener tradițional”, a spus Ceban.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2022
Moldova și Rusia
Autoritatea Aeronautică Civilă a interzis zborurile spre și din Federația Rusă
Fluxul de știri
0