Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă a interzis zborurile spre și din Federația Rusă

© Sputnik / Mihai CarausAvion
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2022
Abonare
Cursa aviatică Chișinău - Moscova, care urma să fie reluată din 1 octombrie, a fost interzisă.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. După anunțul Air Moldova privind reluarea zborurilor spre Moscova, Autoritatea Aeronautică Civilă a interzis zborurile spre și din Federația Rusă. Anunțul a fost făcut de cătr ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, pe canalul său de telegram.
“Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse că, la 10 septembrie 2022 a emis Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali”, a anunțat Spînu.
Amintim că ieri, compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022. Potrivit companiei, această decizie vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.
Самолет - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2022
Moldova și Rusia
Președintele Parlamentului, despre reluarea zborurilor către Moscova
Fluxul de știri
0