Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Macron au discutat despre situația de la centrala nucleară Zaporojie

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Abonare
Putin și Macron au discutat despre situația de la centrala nucleară Zaporojie într-o conversație telefonică
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a vorbit la telefon cu președintele francez Emmanuel Macron, a informat serviciul de presă al Kremlinului. Cei doi șefi de stat au discutat despre situația cu ZNPP, bombardarea Donbasului de către partea ucraineană și securitatea alimentară globală.
„Președintele Rusiei a informat despre măsurile luate de specialiștii ruși pentru a asigura protecția fizică a stației și a subliniat necesitatea de a influența autoritățile de la Kiev, astfel încât bombardarea stației să fie imediat oprită”, a spus serviciul de presă.
În timpul conversației, președintele rus a remarcat că forțele de securitate ucrainene, folosind arme furnizate de țările occidentale, continuă bombardarea masivă țintită a infrastructurii civile a orașelor Donbass, din cauza cărora civilii suferă.
Cei doi au mai abordat probleme de securitate alimentară și, în special, problema cerealelor exportate din porturile Mării Negre, care ar trebui direcționată în primul rând către nevoile țărilor în curs de dezvoltare.
Președintele rus a mai subliniat că Comisia Europeană nu ar trebui să creeze obstacole în calea aprovizionării cu produse agricole și îngrășăminte din Federația Rusă a piețelelor din Africa, Orientul Mijlociu și America Latină.
Flagul Austriei în timpul unui protest - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Internațional
Mii de oameni în stradă în Viena pentru a protesta faţă de sancţiunile anti-Rusia
Fluxul de știri
0