Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mii de oameni în stradă în Viena pentru a protesta faţă de sancţiunile anti-Rusia

© AFP 2022 / JOE KLAMARFlagul Austriei în timpul unui protest
Flagul Austriei în timpul unui protest - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mii de oameni au ieşit sâmbătă pe străzile Vienei, pentru a protesta faţă de costurile tot mai mari de trai, mulți dintre protestatari criticând guvernul austriac și „agenda globalistă”.
BUCUREŞTI, 11 sept – Sputnik, Doina Crainic. Un număr estimat de 3.000 de persoane au luat parte la miting, după cum a relatat ziarul Heute, citând forţele de poliție ale orașului. O altă adunare, denumită „Marșul patrioţilor”, a avut loc și în centrul Vienei. Un număr mare de forţe de securitate s-au aflat de-a lungul rutelor pe care au mers protestatarii, iar ambele evenimente s-au desfăşurat fără incidente.
Protestatarii au acuzat guvernul austriac că şi-a trădat propriul popor și că lucrează în interesele „globaliștilor”. Unii activiști au denunțat vaccinările obligatorii împotriva COVID-19, dar problema principală ridicată sâmbătă a fost referitoare la creşterile uriaşe de prețuri la energie și criza inflaţiei, potrivit RT.
De asemenea, protestatarii au cerut ridicarea sancţiunilor „suicidare” - posibilă referire la măsurile punitive împotriva Rusiei în contextul operațiunii sale militare în Ucraina. Alții au denunțat „aţâţarea la râzboi de către NATO” și militarizarea Europei în general.
Ministrul german de Externe, Annalena Baerbocka - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Internațional
Ministrul german de Externe Baerbocka evitat subiectul furnizării de tancuri Ucrainei
Fluxul de știri
0