Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul german de Externe Baerbocka evitat subiectul furnizării de tancuri Ucrainei

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMinistrul german de Externe, Annalena Baerbocka
Ministrul german de Externe, Annalena Baerbocka - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
N-tv: Ministrul german de Externe, Annalena Baerbocka, a lăsat fără răspuns întrebarea lui Dmitri Kuleba despre furnizarea de tancuri către Ucraina.
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Ministrul german de Externe, Annalena Baerbocka, nu a dat un răspuns clar la întrebarea omologul său ucrainean, Dmitri Kuleba, cu privire la furnizarea de tancuri Leopard regimului de la Kiev. Acest lucru a fost remarcat și relatat de postul de televiziune german N-tv.
Subiectul livrărilor de arme a fost pus în discuție de mai multe ori în timpul vizitei politicianului german în Ucraina, însă, potrivit jurnaliștilor, Burbock a reacționat la solicitările regimului Zelenski „cu reținere”, „fără tragere de inimă” și „cu prudență”.
„Pe măsură ce situația de la fața locului se schimbă, luăm în considerare întotdeauna posibilitatea de a oferi sprijin și vom discuta pași viitori împreună cu partenerii noștri”, a spus ea ca răspuns la cuvintele lui Kuleba.
Amintim că Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO din cauza furnizării de arme către Ucraina. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a remarcat că orice transport marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia.
Ministerul de Externe a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a menționat că pomparea ce arme din Occident către Ucraina nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0